Δακρυοκυστίτιδα

Η Δακρυοκυστίτιδα αντιμετωπίζεται ενδοσκοπικά με Δακρυοασκορινοστομία που είναι η  χειρουργική επέμβαση για την αποκατάσταση ικανοποιητικής αποχέτευσης δακρύων και την ανακούφιση έτσι των συμπτωμάτων.

Με την επέμβαση αυτή αποκαθίσταται η επικοινωνία ανάμεσα στο δακρυϊκό ασκό και τη μύτη με το άνοιγμα μιας καινούριας διόδου στο οστό.

Για να αποφύγετε να επεκταθεί η φλεγμονή σε όλη την περιοχή γύρω από το μάτι, να περιορίσει την κινητικότητα του, να κλείσει τα βλέφαρα ή και να απειλήσει την ίδια την όραση θα πρέπει να φροντίσετε για την άμεση αποκατάσταση της πάθησης.

Τι είναι Δακρυοκυστίτιδα:

Η φλεγμονή του δακρυϊκού ασκού, Δακρυοκυστίτιδα, είναι μια κατάσταση που θορυβεί τον ασθενή και είναι δυνητικά επικίνδυνη.

Δημιουργείται συνήθως όταν υπάρχει απόφραξη του δακρυορινικού πόρου με ταυτόχρονη επιμόλυνση από κάποιο μικρόβιο.

Η συνεχής λίμναση των δακρύων που δημιουργείται από την απόφραξη του δακρυορινικού πόρου ευνοεί τον πολλαπλασιασμό των μικροβίων του επιπεφυκότα με αποτέλεσμα το σχηματισμό πύου.

Η φλεγμονή μπορεί να επεκταθεί σε όλη την περιοχή γύρω από το μάτι και να περιορίσει την κινητικότητα του, να κλείσει τα βλέφαρα ή και να απειλήσει την ίδια την όραση.

Συμπτώματα:

  • Έντονη δακρύρροια
  • Πόνος
  • Πρήξιμο
  • Ερυθρότητα
  • Ακόμα και πυρετός σε ορισμένα περιστατικά

Αναλυτικότερα, τα δάκρυα παράγονται στον άνθρωπο από ένα αδένα τον δακρυικό αδένα και καταλήγουν στους εκφοριτικούς πόρους.

Το αποχετευτικό σύστημα των δακρύων ξεκινά από την εσωτερική γωνία των ματιών με δύο μικρές τρύπες που λέγονται δακρυϊκά σημεία. Συνεχίζουν σε δύο μικρά σωληνάρια (δακρυικά σωληνάρια) που ενώνονται και φθάνουν το δακρυϊκό ασκό στα πλάγια της μύτης. Με τη σειρά του αυτός οδηγεί μέσω του ρινοδακρυικού πόρου στη ρινική κοιλότητα (εσωτερικό της μύτης).

Για να κλείσετε ραντεβού πατήστε εδώ.

Για να μάθετε περισσότερα για τις υπηρεσίες μας πατήστε εδώ.

START TYPING AND PRESS ENTER TO SEARCH